Pas op met koffer platenspelers!

Iedereen die overweegt om zo'n leuke koffer pick-up aan te schaffen opgepast! Laat ze liever links liggen! 

Meestal kosten ze maar weinig en zien ze er fantastisch uit. Maar koffermodel platenspelers hebben beperkingen waardoor zeker een beginnende platenverzamelaar onbedoeld onherstelbare schade aan grammofoonplaten kan toebrengen. Bij dit soort afspeelapparatuur is de naalddruk meestal niet instelbaar en is het lastig om voor een horizontale opstelling te zorgen. Los daarvan kan je van een platenspeler van pakweg 40 tot 80 euro niet verwachten dat daar een naald in zit die heel veel respect voor je platen heeft, laat staan dat die naald in staat is om de geluidsopname die in de groeven van de LP's en singles vastgelegd is, goed weer te geven. Doodzonde van onze platen!

En dat terwijl er wel degelijk voor iedere beurs "gewone" platenspelers te koop zijn die recht doen aan de vastgelegde opname en tenminste het vinyl intact houden.

Los van wat voor platenspeler er gebruikt wordt, een naald gaat helaas niet eeuwig mee. De gemiddelde levensduur van een naald bedraagt ongeveer 200 tot 1200 speeluren en is sterk afhankelijk van het type en het materiaal waarvan de naald gemaakt is. Meer informatie over naalden en elementen? Lees hier verder.

De klant vertelt

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#342D6A show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=230px interval=5000 language=1 inline=0]

© 2015 - 2023 Walvis Products | sitemap | rss