Over de kwaliteit van CD Jewel Cases

Compact Discs worden geproduceerd sinds het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw. In eerste instantie werden deze verpakt in Jewel Cases die veel zwaarder en degelijker uitgevoerd werden. Bij het groeien van de CD markt gedurende de daaropvolgende decennia, werd er door marktpartijen gezocht naar manieren om deze verpakkingen goedkoper te produceren. Dat ging ten koste van het gewicht en de algemene kwaliteit van de doosjes.

Hoewel de vraag naar CD's in Europa tegenwoordig geen fractie meer is van destijds, worden er tot op de dag van vandaag door de meeste aanbieders CD doosjes uit met name China geïmporteerd die weliswaar goedkoop, maar van volstrekt inferieure kwaliteit zijn. Feitelijk worden deze verpakkingen ook helemaal niet meer voor de Europese markt gemaakt, maar voor landen waar CD's nog wel algemeen gebruikt worden (landen die tot de Derde Wereld behoren) en waar de kwaliteitseisen nu eenmaal veel lager zijn. Toch zijn er in Europa nog legio importeurs die deze rommel zowel via het internet als via "stenen" winkels op de markt brengen. Dit tot grote frustratie van al die verzamelaars en liefhebbers die hun muziek nog gewoon ouderwets op een fysieke geluidsdrager (Compact Disc of Grammofoonplaat) beschikbaar willen hebben.

Die frustratie leeft ook bij ons. Walvis bestaat al sinds 1961 en is één van de oudste nog bestaande Europese leveranciers van professionele mediaverpakkingen. We werden destijds zowel van links als van rechts ingehaald door meestal branchevreemde marktpartijen die niets gaven om kwaliteit, maar slechts op prijs concurreerden. Gelukkig lijkt er langzaam maar zeker een einde aan dit soort van opportunisme te komen; diegenen die nu in Europa nog CD's uitbrengen en verzamelen, zijn zich al meer bewust van deze problematiek en geven liever wat meer uit aan kwalitatief goede CD verpakkingen.

Vrijwel alle soorten Jewel Cases die wij nog verkopen zijn afkomstig van die paar nog bestaande Europese fabrikanten die, weliswaar op een veel kleinere schaal dan destijds, tot op de dag van vandaag kwalitatief hoogwaardige CD verpakkingen produceren. Sommige wat minder gangbare modellen CD doosjes worden in het geheel niet meer in Europa gemaakt. Deze halen we waar mogelijk nog steeds uit China, maar wel met oog voor kwaliteit.

Zo zijn we hier één van de laatste leveranciers van kwalitatief hoogwaardige CD verpakkingen geworden en zijn we ontzettend blij met het weer snel toenemende aantal klanten die wel behoefte hebben aan gewoon goede CD Jewel Cases!

 

 

Sorteer op
 • Maxi Single/Two-Piece 1CD doosje (dikte 7mm.)
  Maxi Single/Two-Piece 1CD doosje (dikte 7mm.)
  € 0,55
 • Brilliant 2CD tray, antraciet - met "2CD" logo
  Brilliant 2CD tray, antraciet - met "2CD" logo
  € 0,30
 • Brilliant 10.4mm. 2CD doosje, zonder tray
  Brilliant 10.4mm. 2CD doosje, zonder tray
  € 0,50
 • Brilliant 2CD tray, transparant - met "2CD" logo
  Brilliant 2CD tray, transparant - met "2CD" logo
  € 0,30
 • Super Jewel Box standaard 1CD doosje, zonder tray
  Super Jewel Box standaard 1CD doosje, zonder tray
  € 0,55
 • Standaard 10.4mm. 1CD doosje, zonder tray
  Standaard 10.4mm. 1CD doosje, zonder tray
  € 0,42
 • Standaard CD tray, zwart
  Standaard CD tray, zwart
  € 0,20
 • Standaard CD tray, transparant
  Standaard CD tray, transparant
  € 0,20
 • Standaard CD tray, wit | frozen (sinaasappelnerf)
  Standaard CD tray, wit | frozen (sinaasappelnerf)
  € 0,24

De klant vertelt

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#342D6A show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=230px interval=5000 language=1 inline=0]

© 2015 - 2024 Walvis Products | sitemap | rss