Is vinyl nu wel vinyl?

De grote definitiestrijd kan beginnen, als platenliefhebbers hebben we het bijna allemaal over vinyl. Maar is ons vinyl dan wel van vinyl gemaakt?

Vinyl is in de chemische betekenis van het begrip niets meer of minder dan het monomeer "etheen". Maar zeker onze wat oudere en ook de meeste nieuwe grammofoonplaten zijn toch echt van het polymeer "polyvinylchloride", kortweg PVC gemaakt. En dat kennen we allemaal! Denk maar aan de afvoerbuizen in onze keukenkastjes of aan die vrolijke opblaaszwembadjes. Om PVC geschikt te maken voor het maken van afvoerbuizen, grammofoonplaten of wat u ook maar wilt "consumeren", worden er hulpstoffen (additieven) toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan kleurstoffen (dat vinyl is tenslotte niet vanzelf zwart geworden) en aan weekmakers. PVC krijgt niet vanzelf eenzelfde mate van buigzaamheid.

Bij Walvis verkopen we een heleboel mooie en oerdegelijk goede beschermhoezen, waaronder ook allerlei hoezen die gemaakt zijn van PVC. Zijn dat vinyl hoezen? Ja dus! En wel in beide betekenissen van het begrip. Op zoek naar vinyl beschermhoezen voor vinyl grammofoonplaten? Hier zijn een paar klassiekers!

 

Sorteer op

De klant vertelt

[WEBWINKELKEURWIDGET layout=new_default theme=dark color=#342D6A show=yes view=slider amount=6 width=auto width_amount=280px height=230px interval=5000 language=1 inline=0]

© 2015 - 2024 Walvis Products | sitemap | rss